Welke past het beste bij jou? Een massage van 60, 90 of 120 minuten?

Gemasseerd worden is hemels. Je bent op dat moment van de dag totaal nergens verantwoordelijk voor. Het enige wat er van je wordt verwacht, is lekker luieren. Klinkt dat niet als een leuke afwisseling van het gehaast, het gehol en zeurende kids/partner/baas/collega’s? Maar welke massageduur raad ik je aan? Eerlijk is eerlijk: zestig minuten zijn zo voorbij. Voordat je het weet, zit je weer in de auto richting huis. Als je echt wilt ontspannen, raad ik je aan om negentig minuten te nemen. Want als je heel druk bent en veel stress hebt, duurt het minstens een uur voordat je tot rust komt. Genieten doe je pas rond die tijd, omdat je dan mentaal en emotioneel kan loslaten.

Een erotische massage van zestig minuten is veel te kort! Waarom? De erotische massage bestaat uit twee delen: onstpanningsmassage en erotische/sensuele massage. Naast het ontspanningsgedeelte moet ook het sensuele onderdeel worden toegevoegd. Dus meer werkzaamheden in dezelfde tijd. Het is dus krap. Een erotische massage draait om het teasen en rustig opbouwen. Nou, rustig kan het helaas niet als de tijd zo beperkt is. Wat je dan krijgt is een versnelde versie. Kortom, te vlug en te oppervlakkig. Als je jouw keuze baseert op wat je portemonnee je toelaat, lijkt het me verstandig om langer te sparen. Mijn voorkeur gaat altijd uit naar een massage van op zijn minst negentig minuten. De enige keer dat ik een behandeling van zestig minuten kan aanraden, is als je een normale ontspanningsmassage wilt, als je niet volledig bent overtuigd van mijn competentie of als je twijfelt of een ero-massage echt wel iets is voor jou.

Negentig minuten is de meest gekozen duur. Er wordt een uur besteed aan de achterzijde van het lichaam, waar de meeste spieren zitten. De body to body duurt circa vijftien tot vijfentwintig minuten. Er wordt dertig minuten aan de voorkant gewijd. Je wordt van top tot teen goed aangepakt. Wil je een hoofdmassage of voetmassage? Dat kan allemaal. De body to body is wel korter in vergelijking met de achterkant gezien de beperking in tijd.

De behandeling van twee uur is voor de ware liefhebbers. De mensen die echt rust nodig hebben en daarvoor de tijd willen vrijmaken. In zo’n behandeling wordt er voor zowel de voor- als de achterkant een uur uitgetrokken. In twee uur tijd kan er veel gedaan worden. De behandeling is zeer uitgebreid en diepgaand. Een groot voordeel is dat de body to body aan de voorkant vele malen beter is dan bij een behandeling van zestig of negentig minuten. Het is wat duurder, maar zeker de moeite waard.

Voor degenen die alleen denken aan “hoeveel gaat het me kosten?” zal ik je aansporen om het anders te benaderen: “hoeveel levert het me op?”. Ik dacht dat ik duur was, totdat ik naar de concurrentie keek. Wat ik aanbied in twee uren krijg je bij hen niet eens in een uur. Misschien moet ik mijn prijzen ook omhoog gooien 🙂

Geef een reactie