Ontspanningsmassage

Wees even eerlijk tegen jezelf. Iedereen wil zich lekker in zijn of haar vel voelen. Jij bent daarop geen uitzondering. Maar we ontkomen in onze maatschappij niet aan stress. Stress is overal. Je pikt het op gedurende de dag. Stress is zo normaal geworden dat we het niet meer doorhebben, totdat het teveel wordt. En dan nog heb je mensen die op volle toeren door blijven draaien. Wat denk je dat het gevolg daarvan is? Afname van prestatie, futloosheid, vermoeidheid, slapeloosheid, concentratieproblemen, aantasting van het immuunsysteem en andere lichamelijke klachten. Dat klinkt niet best. Maar de oplossing is simpel: bewust tijd voor jezelf vrijmaken om lichamelijk en geestelijk tot rust te komen.

De meeste klachten die ik van mensen hoor, is dat ze last hebben van hun onderrug, billen en schouders. Dit zijn de plaatsen waar de stress het meest ophoopt. Tijdens een ontspanningsmassage word je van top tot teen behandeld (met uitzondering van de geslachtsdelen). Je krijgt daarnaast een heerlijke voet-, hoofd- en gezichtsmassage. Om een completer gevoel te geven, gebruik ik ook mijn onderarmen om te masseren. Op die manier kan ik grotere oppervlaktes behandelen, wat onmogelijk is met het gebruik van alleen mijn handen. De bilspieren krijgen de nodige aandacht en worden goed gekneed. De billen worden door andere masseurs meestal overgeslagen. Wat heel zonde is! Want we zitten er het grootste deel van de dag op. In tegenstelling tot bij mijn andere massagetypes, ben ik tijdens de ontspanningsmassage geheel gekleed. Mijn massages zijn meestal stevig, omdat dat het meeste resultaat geeft bij het versoepelen en losmaken van de spieren. Natuurlijk draait de behandeling om jouw wensen en ik pas me daarop aan. Het is niet altijd even gemakkelijk om aan te geven wat jouw wensen zijn als je op tafel ligt. Om het jou zo gemakkelijk mogelijk te maken, toets ik gedurende de behandeling of alles naar wens gaat. Bij mij is communicatie essentieel om een supergezellige dag met elkaar door te brengen. Mijn doel bij zo’n massage is om jouw nieuwe verslaving te worden.

Nervositeit en (gezonde) spanning is heel normaal. Vooral als je de eerste keer komt. Loslaten is niet voor iedereen een gegeven. Het heeft tijd nodig om je volledig te kunnen ontspannen. De meeste mensen zitten in hun hoofd, wat hen belemmert om contact te maken met hun emoties en hun lichaam. Voor sommigen gaat loslaten en weer contact maken met hun gevoel gedurende de massage vrij snel. Anderen hebben meer tijd nodig om dit te bereiken. Het is dan heel erg fijn om bij iemand op tafel te liggen die hier alle begrip voor heeft en jou hierin begeleidt. En humor maakt alles een stuk luchtiger en relaxter. Een ontspanningsmassage heeft niet alleen een positieve uitwerking op jouw lichaam, maar ook op jouw emotionele gemoedstoestand. De geest en het lichaam zijn met elkaar verbonden. Beiden moeten in balans gebracht worden om het een geslaagde behandeling te noemen.

Een ontspanningsmassage is een degelijke ontspanningsmassage die je kunt vergelijken met datgene wat je zou verwachten bij een sauna. Het grote verschil is de persoonlijke aandacht die je krijgt en de ruime tijd die voor jou wordt genomen. Preutsheid is bij mij not done. Ik heb geen strikte protocols om je aan te houden. Het lichaam mag best gezien en aangeraakt worden. Dat afstandelijk gedrag dat je tegenkomt bij sommige sauna’s waar ze tactisch om bepaalde lichaamsdelen heen manoeuvreren (zoals de bil), geeft mij de kriebels. Een ontspanningsmassage moet een gedenkwaardige belevenis zijn, anders is het geen goede massage vind ik zelf. Mijn klanten bedekken gebeurt zelden. Mensen die bij mij komen willen zich vrij en comfortabel voelen. Daarbij vinden ze dat een deken afstand creëert. Natuurlijk geef ik jou de keuze om bedekt of niet bedekt gemasseerd te worden. Voor mij is het belangrijk dat jij je comfortabel voelt. De keuze ligt bij jou.

Opmerking

Ik ben mijn carrière begonnen als ontspanningsmasseur. Erotische massages ben ik sinds 2014 gaan geven. Dit kan sommigen mensen afschrikken. Het is spijtig dat bepaalde mensen die niet ruimdenkend zijn met betrekking tot seksualiteit mij in een bepaald vakje duwen. Zij zien mij niet meer als masseur maar als een erotische masseur. Als jij behoefte hebt aan een ontspanningsmassage, dan kan je ervan uitgaan dat je een ontspanningsmassage krijgt. Niks meer en niks minder. De basis van een goede massage is wederzijds respect, vertrouwen en integriteit.